A János-szög

Barátok Közt. Elemzések, értekezések. Komolyan, kompromisszumok nélkül. 360 fokban. Üdvözöl A János-szög

Köszöntő

Üdvözlök minden olvasót újonnan elindult honlapomon!

A János-szög a Barátok Közt című, régóta futó szappanopera-folyam definitív, elemző, összefoglaló blogja kíván lenni.

Ez a vállalás azonban, mint a sorozat, csak látszatra egyszerű. Nagyon izgalmas időket élünk, a lakók őrült módjára viselkednek, megkükültek. Az írók kafkai tréfát űznek a karaktereikkel, jellemek cserélnek testet és kapcsolatok fordulnak fel-le-össze-vissza. Miért ne szórakoztathatná magát az író, amíg a nézők jól érzik magukat? Remélem ebből is feltárunk majd ezt-azt. Az ilyen stílusbeli váltások néha csak utólag lesznek nyilvánvalóak. De van más is. A szappanopera többféle történetet rejt, és hogy mi melyiket látjuk az rajtunk is múlik. Ezért kérem, hogy aki velem tart fogadja el jóval együtt a rosszat is.

Advertisement

Pár szó a formátumról: Mint egy hegyre induló hegymászó, úgy szerelkeztem fel különböző kedélyjavító segédeszközökkel. És nem illegális, sötét sikátorokban beszerezhető anyagokról van szó, hanem a következő apróságok játékos nyilvántartásáról:

  • Gyakran előfordul, hogy egy rész hemzseg egy szótól vagy kifejezéstől. Ha találunk egyet, vagy ő botlik belénk, odaadjuk neki az Eduard Khil-emlékérmet a Pallasz Athéné támogatásával,
  • a nap bölcseletéért a Homér-rend polgári fokozatát osztjuk ki,
  • számon tartjuk az italokat, különös tekintettel a mindig máshol felbukkanó Fél Literes Palackra,
  • lesz szó zenéről,
  • utolsósorban, a K-inga fogja mérni melyik nap kiért dobog Krisz hintaszive.

Végezetül egy ún. disclaimer: A műsort az RTL Moston nézem, ezért a műsor részének veszem a reklámokat, a lejátszási hibát, a szar player-t a megnyomhatatlan gombjaival és a Pokoli Buffering...-et.

Induljunk hát, a Barátok Közt már vár.

Share This Story